Smalec z fasoli z cebulą i kminkiem

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób

Fasola to bogactwo białka. Świetnie sprawdza się w postaci pasty do kanapek. Delikatna, kremowa konsystencja z orzechowym posmakiem.

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 3/4 szklanki suchej fasoli jaś ( lub gotowej z puszki lub słoika)
    duża cebula
    3/4 łyżeczki kminku mielonego
    sólo i pieprz do smaku
    2 łyżki oleju kokosowego lub rzepakowego
    1/2 łyżeczki majeranku
    posiekana natka pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Smalec z fasoli z cebulą i kminkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę namoczyć na całą noc. Następnego dnia gotować ok. godziny do miękkości ( nie dodaję soli do fasoli podczas gotowania). Odcedzić. Na oleju zrumienić cebulę wraz z kminkiem. Dodać do fasoli, dodać sól i pieprz i zmiksować na krem. Przełożyć do miski, polać wierzch olejem, posypać natką i posypać pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola jaś Smalec

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować