Smalec z czerwonej fasoli

  • wyświetlono: 936 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

To propozycja nie tylko dla miłośników fasoli, osób będących na diecie wegańskiej, ale dla wszystkich tych, którzy uwielbiają smalczyk i smaczne pasty do chleba.

IMG_20200520_121554b
  • 4 porcje
  • 10min

Składniki

1 szklanka ugotowanej/z puszki czerwonej fasoli (1 szklanka = 250 ml)
1 cebula (duża)
sól, pieprz
Dodatkowo:
olej roślinny do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Smalec z czerwonej fasoli

  • 1. Cebulę drobno posiekać oraz podsmażyć na niewielkiej ilości oleju.
    Natomiast fasolę należy zblendować na jednolitą konsystencję i następnie wymieszać z cebulą.
    Całość doprawić do smaku.
    (Jeśli pasta jest za sucha można dodać łyżkę wody lub zalewy z fasoli - w przypadku, gdy została użyta fasola konserwowa.)

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

smalecfasolapastapasta fasolowasmalec z fasoli

Komentarze

Podobne przepisy

smalec

Dodane przez: Kasja1986

Smalec z wędzonej słoniny z dodatkiem ziół...

Smalec z wędzonej słoniny z dodatkiem...

image-1wmvp96

Dodane przez: viola_dn

Pasta z czerwonej fasoli

Smaczna i szybka w przygotowaniu...

Pasta z czerwonej fasoli

Dodane przez: MagdalenaS

Pasta z czerwonej fasoli

Szybkie i tanie smarowidło na kanapkę,...

Pasta z czerwonej fasoli i tuńczyka

Dodane przez: migotka28

Pasta z czerwonej fasoli i tuńczyka

Prosta i pyszna pasta z czerwonej...

pasta z czerwonej fasoli

Dodane przez: karolinajedynak24

PIKANTNA PASTA Z CZERWONEJ FASOLI

Pasta idealnie nadaje się na śniadanie...

Wegański smalec

Dodane przez: Bilcia

Wegański smalec z fasoli

Zdrowa alternatywa dla zwykłego...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE