Śledzie w śmietanie z ogórkiem i szczypiorkiem

4.5 (140 ocen)

  • 15 min

Śledzie koniecznie podajemy z ugotowanymi ziemniakami.

  • 15 min

Składniki:

  • 3 płaty śledziowe w occie
    1 duża cebula
    kilka ogórków w occie lub ukiszonych ja daje swoje mini ogóreczki
    gęsta śmietana 18% 1 kubek 330g
    kremówka 30% 100ml lub więcej
    szczypiorek lub natka pietruszki
    ziemniaki wg.uznania

    sól i pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (140 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Śledzie w śmietanie z ogórkiem i szczypiorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Moje mini ogóreczki 1. 1.Ziemniaki obieramy o gotujemy (najlepiej w mundurkach)
    Śledzie obieramy ze skóry i kroimy w paski 2cm , ogórka kroimy w plasterki lub w kosteczkę, cebulę obieramy i kroimy w plasterki. natkę pietruszki lub szczypiorek siekamy i dodajemy do reszty składników. wszystko mieszamy w misce dodając obie śmietany i przyprawiamy solą i pieprzem. odstawiamy na godzinkę aby smaki przeszły.
    Tak przygotowane śledzie podajemy z ugotowanymi ziemniakami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować