Śledzie na różne okazje

5 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pyszne śledzie na różne okazje w sosie musztardowym z dodatkiem miodu, majonezu i śmietany.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg płatów śledziowych
    5-6 cebul

    Sos
    3 łyżki musztardy francuskiej
    3 łyżki musztardy sarepskiej
    3 łyżki musztardy miodowej
    6 łyżek majonezu
    2 łyżki śmietany 18%
    2 łyżki octu jabłkowego
    Sól pieprz do smaku
    3 łyżki płynnego miodu

    Dodatkowo
    1 l mleka do namoczenia śledzi
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Sałatka śledziowa

Śledzie na różne okazje - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie wypłukaj, zalej mlekiem i mocz około 1 godziny.
    Cebulę obierz, pokrój w paski, przelej wrzątkiem i odsącz na sicie.
    Wszystkie składniki na sos połącz ze sobą.
    Cebulę odciśnij przełóż do garnka, śledzie odsącz, osusz ręcznikiem papierowym i pokrój w paski, dodaj do cebuli.
    Cebulę, śledzie i sos połącz ze sobą i dokładnie wymieszaj.
    Wstaw do lodówki najlepiej na całą noc.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Matias

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować