Skrzydełka w marynacie słodko kwaśnej

5 (2 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Tak przygotowane skrzydełka ostatnio posmakowały mojej rodzince, ta marynata podbiła smak skrzydełek, jeśli lubisz słodko kwaśne smaki to przepis musisz koniecznie wypróbować. Do tego ulubiona sałatka, frytki i pyszny obiad w kilka chwil gotowy. Skrzydełka możecie tak że usmażyć na grillu, będą jeszcze lepsze.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg skrzydełek z kurczaka
    przyprawa do kurczaka
    papryka w proszku ostra (szczypta)
    4 łyżki oleju rzepakowego
    370 g sosu do steków i burgerów
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Skrzydełka w marynacie słodko kwaśnej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skrzydełka umyć a następnie wymieszać w oleju z przyprawą do kurczaka i papryką ostrą w proszku, Odstawić na godzinę aby smaki się przegryzły. Do naczynia żaroodpornego wyłożyć skrzydełka i wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec 30 minut. Po tym czasie mięso wyciągnąć z piekarnika i wymieszać skrzydełka z sosem do steków i burgerów, ponownie wstawić do piekarnika i piec 20 minut w 160 stopniach.
  • 2. Skrzydełka podawać z ulubioną sałatką i frytkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Skrzydełka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować