Skrzydełka w słodko-ostrej marynacie

4.47 (161 ocen)

Bardzo popularna, sprawdzona i polecana marynata słodko-ostra. Zanurzone w niej skrzydełka zyskały na smaku i charakterze. Można użyć jej także do innych fragmentów kurczaka.

Składniki:

  • 1kg skrzydełek
    1/2 szklanki pikantnego keczupu
    3 łyżki miodu
    1/2 łyżeczki pieprzu cayenne
    3 ząbki czosnku
    2 łyżeczki musztardy
    1/2 łyżeczki soli
Wystaw ocenę:

4.47 (161 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Skrzydełka w słodko-ostrej marynacie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mieszamy ze sobą keczup, miód, pieprz, czosnek przeciśnięty przez praskę, musztardę i sól.
  • 2. Marynatę łączymy ze skrzydełkami, dokładnie mieszamy tak by pokryły każdy fragment mięsa. Odstawiamy w chłodne miejsce na minimum 1h.
  • 3. Skrzydełka pieczemy w rękawie przed 1h w temperaturze 180 stopni. Na 20 minut przed końcem pieczenia rozcinamy worek i włączamy termoobieg.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować