1.Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia dodaj cukier, margarynę, żółtka i śmietanę. Zagnieść ciasto. Blachę o wymiarach 26 x35 wyłóż papierem do pieczenia i wyłóż rozwałkowane ciasto.
Ser zemleć, utrzeć na puszystą masę z żółtkami, dodać po kilka kropli olejku cytrynowego i pomarańczowego.
Białka ubić na sztywno z cukrem i cukrem waniliowym, połączyć z masą serową, dodać roztopione i przestudzone masło na koniec budynie. Wszystko dokładnie wymieszać. Masę serową wylać na ciasto i wstawić do nagrzanego do 180 st.piekarnika na 1 godzinę, na 15 minut przed końcem pieczenia ubić białka z cukrem i pianę wyłożyć na ciasto.
Porady
Po upieczeniu zastaw sernik w piekarniku przy uchylonych drzwiach na około 10 minut
Komentarze