Sernik mocno kokosowy

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 30 min

Moja wersja mocno kokosowego lecz niezbyt słodkiego sernika z polewą bounty.

  • 2 godz. 30 min

Składniki:

  • Tortownica o śr. 28cm

    Spód:
    150g herbatników
    8 dkg margaryny
    1 czekolada deserowa
    1 czekolada biała

    Ser:
    4 jajka
    1/2 kg sera białego (podwójnie zmielonego), ewentualnie z wiaderka
    4 łyżki cukru kryształu
    1 budyń śmietankowy
    160g mleczka kokosowego
    150g kokosu
    7 dkg margaryny

    Polewa:
    2 batony bounty
    1 czekolada mleczna
    50g kokosu+ 10g do posypania całości
    30g drobno pokruszonych herbatników
    1/3 szklanki mleka
    5 dkg margaryny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery Bounty Herbaty

Sernik mocno kokosowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Spód czekoladowo- herbatnikowy 1. Palcami kruszymy herbatniki, czekolady siekamy drobno nożem. Całość mieszamy i wysypujemy na dno tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy na 15 minut do piekarnika nagrzanego do 180st C.
  • Ser łączymy z ubitą pianą 2. Żółtka oddzielamy od białek i ucieramy z cukrem. Dodajemy zmielony ser, budyń śmietankowy, mleczko kokosowe, kokos oraz roztopioną i przestudzoną margarynę. Mieszamy i łączymy z ubitą pianą z pozostałych białek.
  • Wkładamy do pieczenia 3. Masę serową wylewamy na podpieczony spód , wyrównujemy i wkładamy na 1 godzinę do piekarnika. Pieczemy w 150st C, po czym pozostawiamy w lekko uchylonym piekarniku na 1 godzinę.
  • Sernik z polewą bounty 4. Polewa:
    Czekoladę, batony, margarynę, mleko i herbatniki roztapiamy i mieszamy w kąpieli wodnej. Na końcu dosypujemy kokos i wylewamy na wierzch sernika. Całość posypujemy resztą kokosu i odkładamy do lodówki do schłodzenia najlepiej na całą noc.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Boże narodzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować