Sernik kokosowy z bakaliami i polewą czakoladowo – kawową

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób

Sernik na mleku kokosowym z dodatkiem suszonej żurawiny i kandyzowanej skórki pomarańczy, pokryty polewą z czekolady deserowej i kawy. Ciasto w sam raz na wykwintny poczęstunek dla gości.

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 180 g okrągłych biszkoptów
    750 g twarogu półtłustego
    400 ml mleka kokosowego
    9 żółtek
    2/3 szklanki cukru
    1 opakowanie budyniu bez cukru o smaku waniliowym (opakowanie na ½ L płynu)
    100 g suszonej żurawiny (cięta)
    100 g kandyzowanej skórki pomarańczowej

    Polewa:
    100 g czekolady deserowej 45% kakao
    1 łyżka kawy rozpuszczalnej (granulat)
    1/3 szklanki mleka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Sernik kokosowy z bakaliami i polewą czakoladowo – kawową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sernik kokosowy z bakaliami i polewą czakoladowo – kawową 1. Wyścieloną papierem do pieczenia formę (25 x 40) wyłożyć biszkoptami.
  • Sernik kokosowy z bakaliami i polewą czakoladowo – kawową 2. Twaróg, mleko kokosowe, żółtka oraz cukier zblendować na jednolitą masę. Wsypać proszek budyniowy i wymieszać, a następnie całość wyłożyć na biszkopty. Wierzch posypać bakaliami. Piec 50 min w temp. 180°C. Gotowy sernik wystudzić.
  • Sernik kokosowy z bakaliami i polewą czakoladowo – kawową 3. Przygotować polewę – do rondelka wlać mleko, dodać połamaną czekoladę, wsypać kawę. Składniki, mieszając, podgrzewać na małym ogniu, aż powstanie gładka polewa. Następnie masę lekko wystudzić i polać sernik.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować