Jabłecznik z kruszonką

  • wyświetlono: 35698 |
  • dodany do książki kucharskiej: 9 |
  • polecenia: 0

Pyszny jabłecznik z dużą ilością jabłek i kruszonki. Uwielbiam piec jabłeczniki

JulkaTomeczek

Składniki

Ciasto:
3,5 szklanki mąki
szklanka cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
kostka margaryny
2 jajka
1 torebka cukru waniliowego
oraz
2 kg jabłek
łyżeczka cynamonu
4 łyżki cukru

Sposób przygotowania przepisu:

Jabłecznik z kruszonką

  • 1. Na stolnicę wysypujemy mąkę, dodajemy cukier, cukier waniliowy i proszek do pieczenia. Wbijamy jajka i dodajemy posiekaną margarynę. Zagniatamy ciasto. 3/4 ciasta rozkładamy na blaszce o wymiarach 36x24 wysmarowanej margaryną i posypaną odrobiną bułki tartej .Drugą część ciasta wkładamy do zamrażalnika. Pieczemy 15 minut w temperaturze 180C.
  • 2. Jabłka ścieramy na tarce o dużych oczkach odciskamy z nadmiaru soku, dodajemy cukier i cynamon. Wykładamy na podpieczone ciasto, pozostałą część ciasta ścieramy na tarce o dużych oczkach i pieczemy 35 minut w temperaturze 180C.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

w_kilka_chwilslodkie_zyciesezonowe_przysmakiszkola_babcimama_mnie_nauczylaszarlotkajabłecznik z kruszonką

Komentarze

Podobne przepisy

jabłecznik z kisielem

Dodane przez: mariosylwia

Jabłecznik z kisielem

Przepis pochodzi z "Wielkiej księgi...

Jabłecznik Z Budyniową Pianką

Dodane przez: gotowanietoproste

Jabłecznik Z Budyniową Pianką

Uwielbiam jabłeczniki, a w takim...

jabłecznik z budyniem

Dodane przez: mariosylwia

Jabłecznik z budyniem

Przepis na ten pyszny jabłecznik...

image-0boj3j7

Dodane przez: Teodorka

Jabłecznik z budyniem

Uwielbiam połączenie jabłek z budyniem.

image-1rktgip

Dodane przez: JulkaTomeczek

Jabłecznik z budyniem

Uwielbiam jabłeczniki pod każdą...

jabłecznik biszkoptowy z kremem

Dodane przez: klementynka

jabłecznik biszkoptowy z kremem

Przepyszne, rozpływające się w...