Chrupiąca warstwa do tortu

5 (1 ocen)

  • 5 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Ostatnio jeden z modniejszych smaków w tortach to właśnie chrupka złożona z prażynki, czekolady i orzechów lub owoców.

  • 5 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • na blat o średnicy 14 cm (do tortu fi16cm):

    40g prażynki cukierniczej
    15g truskawek liofilizowanych (zmielonych)
    15g pasty pralinowej malinowej
    15g malin liofilizowanych (zmielonych)
    2 łyżki oleju (kokosowego lub neutralnego w smaku)
    80g białej czekolady rozpuszczonej
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Torty

Chrupiąca warstwa do tortu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki wymieszać w misce do uzyskania jednolitej masy.
  • 2. Warstwę wyłożyć na papier do pieczenia z odrysowanym okręgiem o 2 cm mniejszym niż średnica tortu.
  • 3. Wyrównać masę tak, aby była zwarta i jednolita.

Porady

Prażynkę cukierniczą można zamienić na płatki kukurydziane, ale mogą zmięknąć

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała czekolada Płatki kukurydziane

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować