Schab pod pierzynką

  • wyświetlono: 1104 |
  • dodany do książki kucharskiej: 5 |
  • polecenia: 0

Zapiekany z warzywami : porem , marchewką i cebulką jest fantastycznym pomysłem na obiad.A podany z pieczonymi ziemniaczkami zachwyci nawet najbardziej wybrednych smakoszy!Polecam!

22885967_1490006861084357_6603409112411166891_n
  • 45min

Składniki

SKŁADNIKI:

* schab – 4 plastry

* por – 1 szt

* marchew – 2 szt

* cebula – 1 szt

* majonez – 2 łyżki

* przyprawy : sól , pieprz , papryka

* olej do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Schab pod pierzynką

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Oczyszczone mięso delikatnie rozbijamy na plastry, doprawiamy solą , pieprzem i papryką.

    Na mocno rozgrzanym oleju podsmażamy na złoto drobno posiekaną cebulkę , a następnie dodajemy mięso i smażymy kilkanaście sekund z każdej strony.

    Dodajemy posiekanego pora i startą na grubych oczkach marchew, przesmażamy ok. minutkę, odstawiamy w ciepłe miejsce.

    Mięso smarujemy majonezem, a następnie dodajemy przesmażone warzywa.

    Posypujemy przyprawami.

    Wstawiamy do nagrzanego do 180C piekarnika i pieczemy ok. 20-25 minut.

    Podajemy gorące!

    Smacznego!

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

mięsotania_kuchniaw_kilka_chwilmoj_niedzielny_obiadszkola_babcicebulaschabporymarchew

Komentarze

Podobne przepisy

Schab pod pierzynką

Dodane przez: RedakcjaPP

Schab pod pierzynką

To ulubione danie córki Ani i zięcia...

Schab pod cukiniową pierzynką

Dodane przez: Aneta_77

Schab pod cukiniową pierzynką

Ciekawa, prosta propozycja na rodzinny...

gotowe danie na talerzu

Dodane przez: 2milutka

Piwny schab pod bazyliową pierzynką

Czy zwykły kotlet schabowy musi...

Schab pod cebulowo-jabłkową pierzynką

Dodane przez: rena123

Schab pod cebulowo-jabłkową pierzynką

Plastry schabu marynowane w cydrze,...

Nadziewany schab pod chrzanową pierzynką

Dodane przez: Jaga85

Nadziewany schab pod chrzanową pierzynką

Schab faszerowany kiełbasą stanowi...

potrawa

Dodane przez: maalikaa

Schab pod pierzynką marchewkowo rzodkiewkową

Kiedy zwykły schab staje się nudny...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE