Schab pod smaczną pierzynką

  • wyświetlono: 3730 |
  • dodany do książki kucharskiej: 11 |
  • polecenia: 0

Kotlety schabowe pod aromatyczną kolorową pierzynką.

Beata-O
  • 5 porcje
  • 45min
  • Średni

Składniki

• ½ kg schabu
• 4 łyżki ketchupu pikantnego
• 4 łyżki majonezu
• 20 dag pieczarek
• 2 cebule
• Sól
• Pieprz
• 20 dag sera żółtego

Sposób przygotowania przepisu:

Schab pod smaczną pierzynką

  • cebula1. Schab kroimy w plastry i rozbijamy.
    Cebule obieramy i drobno kroimy oraz prużymy na rozgrzanym oleju.
  • pieczarki2. Do cebuli dodajemy pieczarki, przyprawiamy pieprzem oraz solą.
  • mięso3. Mięso układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, solimy
  • pieczarki4. Następnie na każdy plaster mięsa wykładamy pieczarki
  • sos5. Majonez mieszamy z ketchupem.
  • sos6. Sosem przykrywamy pieczarki.
  • ser7. Zapiekamy 35 minut w 180˚C.
    Po tym czasie wyjmujemy blaszkę i posypujemy żółtym serem startym na dużych oczkach.
    Zapiekamy jeszcze 10 minut w 180˚C.
  • potrawa8. Danie gotowe.
    Smacznego.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

piersi z kurczaka

Komentarze

Podobne przepisy

Schab pod pierzynką z kurek

Dodane przez: Cukiereczek

Schab pod pierzynką z kurek

Tak przygotowany schab jest niezwykle...

Schab

Dodane przez: Cukiereczek

Schab pod jarmużową pierzynką

Jarmuż to bardzo zdrowe warzywo,...

Schab pod pierzynką

Dodane przez: Ostra Na Słodko

Schab pod pierzynką

Zapiekany z warzywami : porem ,...

gotowe danie na talerzu

Dodane przez: 2milutka

Piwny schab pod bazyliową pierzynką

Czy zwykły kotlet schabowy musi...

Schab pod cebulowo-jabłkową pierzynką

Dodane przez: rena123

Schab pod cebulowo-jabłkową pierzynką

Plastry schabu marynowane w cydrze,...

Nadziewany schab pod chrzanową pierzynką

Dodane przez: Jaga85

Nadziewany schab pod chrzanową pierzynką

Schab faszerowany kiełbasą stanowi...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE