Schab pod cukiniową pierzynką

4 (1 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Ciekawa, prosta propozycja na rodzinny obiad.

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Schab - 4 plastry
    Pół małej cukinii
    Starty ser żółty -2 łyżki
    majonez-2 łyżki
    Sól i pieprz
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania mięsne Ser

Schab pod cukiniową pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab rozbić, przyprawić solą i pieprzem, posmarować majonezem i przełożyć do naczynia żaroodpornego.
    2.Cukinię umyć i zetrzeć na dużych oczkach, przyprawić solą i pieprzem, wymieszać, przełożyć na mięso.
    3. Wstawić do piekarnika i piec ok 40 minut w 220 st. Po tym czasie posypać startym serem żółtym i zapiekać jeszcze 10 minut, do rozpuszczenia sera,
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Schab Ser żółty Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować