Schab pod pieczarkową pierzynką

  • wyświetlono: 3057 |
  • dodany do książki kucharskiej: 5 |
  • polecenia: 0

Pyszne danie, które z powodzeniem można zaserwować podczas uroczystego obiadu.

joanna30

Składniki

4 plastry schabu bez kości
5-6 pieczarek
ząbek czosnku
15 dag żółtego sera
2 czubate łyżki majonezu
sól himalajska
pieprz świeżo zmielony
2 łyżki oleju
łyżka siekanej natki pietruszki

Sposób przygotowania przepisu:

Schab pod pieczarkową pierzynką

  • 1. Mięso umyć i osuszyć. Pieczarki pokroić w półplasterki, przesmażyć na łyżce oleju, pod koniec dodać posiekany czosnek. Smażyć jeszcze minutę. Doprawić pieprzem i wymieszać z natką pietruszki.

    Ser zetrzeć na tarce, 2 łyżki odłożyć, resztę wymieszać z majonezem. Schab ułożyć w naczyniu żaroodpornym posmarowanym łyżką oleju. Na każdym kawałku położyć pieczarki i po łyżce majonezu z serem. Całość posypać startym serem. Naczynie przykryć i całość piec ok 45 minut w 180 st. Na 15 minut przed końcem pieczenia zdjąć pokrywę.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

mięsopieczarkitania_kuchniamoj_niedzielny_obiadsezonowe_przysmakimama_mnie_nauczylaDanie obiadowemajonezschabdanie główneobiadpod pierzynką ser żółty

Komentarze

Podobne przepisy

Schab pod śnieżną pierzynką

Dodane przez: beatab9

Schab pod śnieżną pierzynką

Delikatny schab z aksamitnym sosem...

Schab pod pierzynką

Dodane przez: RedakcjaPP

Schab pod pierzynką

To ulubione danie córki Ani i zięcia...

Schab pod cukiniową pierzynką

Dodane przez: Aneta_77

Schab pod cukiniową pierzynką

Ciekawa, prosta propozycja na rodzinny...

Schab pod pierzynką

Dodane przez: Ostra Na Słodko

Schab pod pierzynką

Zapiekany z warzywami : porem ,...

Filet

Dodane przez: maalikaa

Filety pod pierzynką serowo pieczarkową

Filet z kurczaka dobrze przyprawiony,...

piersi

Dodane przez: ladygoga

piersi z kurczaka zapiekane pod pieczarkową...

Soczyste, rozpływające się w ustach...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE