Schab pieczony z śliwką i morelą

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Wspaniały,świąteczny obiad dla całej rodziny pyszne,kruche mięsko nadziane suszoną śliwką i morelą,świetny na ciepło jak i na zimno.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 1,20 kg schabu bez kości
    musztarda
    suszone śliwki
    suszone morele
    olej roślinny
    1/2 szklanki bulionu
    sól
    pieprz
    rękaw do pieczenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Schab pieczony

Schab pieczony z śliwką i morelą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab opłukać i osuszyć,natrzeć solą i pieprzem,wstawić do lodówki na 30 minut.
    Po tym czasie długim,ostrym,wąskim nożem przebić schab robiąc w środku dwa kanały,końcem drewnianej łyżki włożyć do środka musztardę i wysmarować nią kanały,do jednego kanału włożyć suszone śliwki do drugiego morele.
  • 2. Tak przygotowany schab obsmażyć na złoto z każdej strony na oleju na dobrze rozgrzanej patelni.Włożyć do rękawa piekarniczego i umieść na blaszce do pieczenia,
    Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec około 70-80 minut.
    Na 15 minut przed końcem pieczenia odkryć schab i podlewając bulionem zrumienić go.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Schab

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować