Piramidki warzywne z mięsem

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Smaczny,kolorowy misz-masz,składniki podczas wspólnego pieczenia przechodzą wzajemnie
swoimi smakami .

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 bataty (duże)
    1 cukinia
    2 pomidory
    300 g mięsa mielonego
    2 łyżki startej mozzarelli
    2 łyżki startego sera żółtego
    cebula
    2 ząbki czosnku
    sól
    pieprz
    1/2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku
    2 łyżki oliwy z oliwek
    olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ser

Piramidki warzywne z mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki ugotować w mundurku w osolonym wrzątku,ostudzić.
    Ściągnąć skórkę i pokroić wzdłuż na grubsze plastry.
    Cukinię umyć,osuszyć pokroić na plastry,oprószyć solą i pieprzem
    obsmażyć z obu stron na patelni na rozgrzanym oleju,odstawić na bok.
    Na tej samej patelni zeszklić obraną i drobno pokrojoną cebulę,dodać mięso mielone i przeciśnięty przez praskę czosnek,usmażyć.
    Pozostały ząbek czosnku także przecisnąć przez praskę i wymieszać z oliwą z oliwek i słodką papryką.
    Pomidory pokroić w grubsze plastry.
  • 2. Formę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia i posmarować
    olejem z przygotowanych składników ułożyć piramidki.
    Najpierw rozłożyć plastry ziemniaków posmarować je oliwą z czosnkiem,następnie ułożyć plastry cukinii,porcję mięsa,plastry pomidora,wierzch posypać wymieszanymi ze sobą serami.
    Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i zapiekać około 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Sery Warzywa Ziemniaki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Kolorowe piramidki warzywne  w chińskim stylu

To może cię zainteresować