Bardzo smaczny i aromatyczny pieczony schab ze śliwką. Nie może zabraknąć go u mnie podczas imprez, ani na Świątecznym stole. Schab ze śliwką świetnie się sprawdza jako domowa wędlina do chleba, z musztardą jest wyśmienity! Polecam mój sprawdzony przepis na schab ze śliwką.
4.49 (157 ocen)
Porady
Zanim zrobisz schab ze śliwką, zaopatrz się w dobrej jakości mięso. Najlepiej kupować schab u sprawdzonego dostawcy. Niemniej ważne są owoce - polecam suszone śliwki domowej roboty, niesiarkowane.
Schab ze śliwką pięknie prezentuje się w całości, ale dopiero pokrojony w plastry przykuwa wzrok gości przy stole. Zadbaj o odpowiednie podanie tej potrawy - schab ze śliwką najlepiej zaserwować na większym półmisku, a obok w sosjerkach dodać opcjonalnie sos chrzanowy lub sos pieczeniowy. Schab ze śliwką w takim wydaniu będzie idealny na świąteczne spotkanie.
Komentarze