Karczek pieczony z twarożkiem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo fajny pomysł na obiad,aromatyczne i soczyste mięsko zapieczone z twarożkiem.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 plastry karczku
    marynata:
    1 szklanka passaty pomidorowej
    1 łyżka suszonego majeranku
    2 ząbki czosnku
    1/3 szklanki octu jabłkowego
    1 łyżeczka soli
    1/2 łyżeczki mielonego pieprzu
    ponadto:
    100 g sera mozzarella
    200 g serka kanapkowego
    pęczek natki pietruszki
    1 łyżeczka granulowanego czosnku
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karczek pieczony z twarożkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Passatę pomidorową połączyć z octem jabłkowym,obranym i przeciśniętym przez praskę czosnkiem,majerankiem oraz solą i pieprzem.
    Do przygotowanej marynaty włożyć plastry mięsa dokładnie je w niej obtoczyć i odstawić na 15 minut.
  • 2. Serek kanapkowy wymieszać z startą mozzarellą, posiekaną natką pietruszki,czosnkiem doprawić do smaku solą i pieprzem.
    W naczyniu żaroodpornym ułożyć zamarynowane plastry mięsa na wierzchu rozprowadzić mieszankę serową.
    Wstawić do nagrzanego piekarnika do 170 stopni C i piec 40-45 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować