Pieczone ziemniaki z potrawką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na patelni rozgrzać odrobinę oleju,dodać obraną i pokrojoną w kostkę
cebulę oraz mieloną wołowinę,doprawić solą i pieprzem do smaku.
Smażyć,aż całość się zrumieni,następnie dodać marchewkę z groszkiem i dusić kilka minut,aż warzywa zmiękną.
Wsypać mąkę wymieszać,wlać bulion i gotować,aż sos zgęstnieje.
2.Upieczone ziemniaki w łupinach przekroić na połowę,wydrążyć środek.zachowując około półcentymetrowe ścianki.
Środki wypełnić wcześniej przygotowaną potrawką.
Wydrążony miąższ ziemniaków ugnieść z mlekiem i masłem doprawić do smaku solą i pieprzem.
Wyłożyć na wierzch nafaszerowanych ziemniaków.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec 20 minut.
Komentarze