Pieczone ziemniaki z potrawką

4.5 (155 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 45 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Pyszne,świetnie sprawdzą się jako danie główne,lub podane w formie ciepłej przekąski.

  • 45 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 upieczonych ziemniaków
    250 g mielonej wołowiny
    150 g mrożonej marchewki z groszkiem
    1 cebula
    1 łyżka masła
    2 łyżki mleka
    1 łyżka mąki
    1/2 szklanki bulionu mięsnego
    sól
    pieprz
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Przekąski

Pieczone ziemniaki z potrawką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju,dodać obraną i pokrojoną w kostkę
    cebulę oraz mieloną wołowinę,doprawić solą i pieprzem do smaku.
    Smażyć,aż całość się zrumieni,następnie dodać marchewkę z groszkiem i dusić kilka minut,aż warzywa zmiękną.
    Wsypać mąkę wymieszać,wlać bulion i gotować,aż sos zgęstnieje.
  • 2. Upieczone ziemniaki w łupinach przekroić na połowę,wydrążyć środek.zachowując około półcentymetrowe ścianki.
    Środki wypełnić wcześniej przygotowaną potrawką.
    Wydrążony miąższ ziemniaków ugnieść z mlekiem i masłem doprawić do smaku solą i pieprzem.
    Wyłożyć na wierzch nafaszerowanych ziemniaków.
    Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec 20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Warzywa Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować