Sałatka z tuńczykiem, jajkiem oraz mnóstwem warzyw - bez majonezu w wersji fit ;) Kolorowa, szybka w przygotowaniu i na każdą okazję.
20 min
Dla 10 osób
Łatwy
Składniki:
tuńczyk w kawałku w sosie własnym duże opakowanie lub dwa małe,
5 jajek,
papryka czerwona,
pół papryki żółtej,
kukurydza w puszce,
ogórek zielony średniej wielkości,
ogórek kiszony,
mała cebula,
pęczek koperku
Sałatka z tuńczykiem fit - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka gotujemy na twardo,
Papryki, ogórki, cebulę kroimy w małą kostkę. Koperek drobno siekamy.
Do wszystkich warzyw dodajemy tuńczyka odsączonego z zalewy, lekko rozdrobnionego.
Wszystko razem mieszamy.
Przed podaniem układamy pokrojone na ćwiartki jajka.
Komentarze