sałatka wielkanocna z ryżem i tuńczykiem

4.47 (190 ocen)

  • 20 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Jedna z naszych ulubionych sałatek z tuńczykiem. Chętnie robimy ją na Wielkanoc ale i w ciągu roku często gości na naszym stole. Zdrowa, szybka i pożywna. Polecam!

  • 20 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 woreczki ryżu - najlepiej brązowy lub paraboiled
    1 większy zielony ogórek
    papryka - czerwona lub żółta
    1 puszka kukurydzy
    2-3 ogórki kiszone
    tuńczyk w puszce - w oleju lub wodzie
    pęczek zielonej pietruszki
    sól, pieprz
    majonez
    jogurt naturalny
Wystaw ocenę:

4.47 (190 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka wielkanocna z ryżem i tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • salatkawielkanocna  z ryzem i tunczykiem 1. Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Ogórki kroimy w kosteczkę. Tuńczyka i kukurydzę odsączamy z zalewy. Paprykę kroimy w kosteczkę, Pietruszkę siekamy na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki przekładamy do miski, doprawiamy, dodajemy majonez i jogurt, mieszamy. (Jogurt można pominąć i dodać tylko majonez). Sałatka gotowa, smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryż Sałata

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować