Sałatka z ryżem kukurydzą i kalafiorem

4.48 (152 ocen)

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Jesienna sałatka z ryżem, kukurydzą świeżą, kalafiorem i dynią. U mnie była w wersji na obiad lekki. możecie zabrać ją do pracy na lunch. Zrobiłam ją z tego co miałam w lodowce. Uwielbiam gotowana kukurydzę i dodaję ją do wielu potraw. Zostanie wam gotowana, zostawcie ją do sałatki, reszta składników to wasza inwencja.

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 woreczek ryżu długiego z dzikim
    2 kolby kukurydzy ugotowanej
    1/3 kalafiora
    natka pietruszki
    100 g łososia sałatkowego
    20 dkg dyni hokkaido
    1 cytryna
    pieprz, sól
    olej rzepakowy
    1 łyżka sosu tajskiego
Wystaw ocenę:

4.48 (152 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Ryba Sosy

Sałatka z ryżem kukurydzą i kalafiorem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Woreczek ryżu gotuję według instrukcji opakowania. Dynię ścieram na race jarzynowej razem ze skórą. Przesmażam na patelni, doprawiam solą, pieprzem. Kalafior wrzucam do gotującej wody na trzy minuty i gotuję, odcedzam i przelewam zimną wodą. Do przestudzonego ryżu dodaję kalafior, łososia kawałki, kukurydzę którą obkrawam nożem, pokrojoną natkę pietruszki, dynię. Doprawiam solą, pieprzem, sosem. Sałatkę podaję z kawałkami cytryny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować