Sałatka z awokado, ananasem i chrupiącym słonecznikiem

4.49 (168 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Kolorowa sałatka na bazie świeżych warzyw, niezwykle zdrowego awokado, delikatnie słodkiego ananasa oraz wyrazistego sera i chrupiącego słonecznika, polana aromatycznym octem balsamicznym to świetna propozycja drugiego śniadania czy lekkiej kolacji.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 50g szpinaku
    50g roszponki
    1 awokado
    10 pomidorków koktajlowych
    1 puszka ananasów
    100g sera fety
    30g łuskanego słonecznika
    ocet balsamiczny
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (168 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z awokado, ananasem i chrupiącym słonecznikiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak, roszponkę umyć i osuszyć.
  • 2. Awokado obrać i pokroić w grubsze plastry.
  • 3. Pomidorki pokroić na ćwiartki, a ananasy w kostkę.
  • 4. Słonecznik uprażyć na suchej patelni, a ser feta drobno pokruszyć.
  • 5. Szpinak i roszponkę ułożyć na dużym płaskim talerzu. Następnie ułożyć awokado, pomidorki, ananasy, posypać pokruszonym serem feta i uprażonym słonecznikiem. Na końcu całą sałatkę oprószyć solą, pieprzem i polać octem balsamicznym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować