Sałatka "bulionowa" z gotowanymi warzywami, chrzanem i żeberkiem

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Bardzo nie lubię marnować jedzenia. A na zjadanie mięsa i warzyw z gotującego się wywaru do zupy zazwyczaj chętnych brak. Dlatego warto przygotować taką sałatkę. Ja użyłam żeberka, bo na nim gotowałam zupę, ale świetnie sprawdzą się też udka z kurczaka, czy wołowina.

  • 20 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -400 g ugotowanego, obranego mięsa z żeberek gotujących się w zupie
    -3 ugotowane marchewki
    -3 łyżki majonezu
    -2 ugotowane pietruszki
    -2 twarde, kwaśne jabłka
    -1 duży ogórek małosolny
    -1 duży ogórek kiszony
    -1 puszka groszku konserwowego
    -1 czubata łyżka chrzanu tartego
    -1/2 ugotowanego selera
    -sól i pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka "bulionowa" z gotowanymi warzywami, chrzanem i żeberkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1 1. Warzywa i mięso dokładnie studzimy. Gdy wystygną kroimy w drobną kostkę i wrzucamy do miski. Dodajemy pokrojone w kostkę obrane wcześniej jabłko i pokrojone w drobną kosteczkę ogórki.
  • 2 2. Dodajemy groszek odsączony z zalewy, chrzan i majonez. Dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem według uznania i wkładamy do lodówki na minimum dwie godziny do schłodzenia. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować