Sałatka z kabanosami i zielonymi warzywami

5 (1 ocen)

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Smaczna, prosta, sycąca i błyskawiczna w przygotowaniu sałatka. Świetnie sprawdzi się jako przekąska na imprezie, czy sycące śniadanie.

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -400 g kabanosów
    -200 g fasolki szparagowej konserwowej (po odsączeniu)
    -150 g groszku konserwowego (po odsączeniu)
    -150 g zielonych oliwek nadziewanych papryką (po odsączeniu)
    -2 niewielkie ogórki gruntowe
    -2 czubate łyżki majonezu sałatkowego
    -sól i pieprz
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z kabanosami i zielonymi warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wrzucamy pokrojone w kostkę kabanosy i ogórki . Dodajemy pokrojone w plasterki oliwki i odsączony z zalewy groszek i fasolkę. Całość mieszamy z majonezem, doprawiamy według uznania solą i pieprzem. Chłodzimy przez minimum godzinę w lodówce. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować