Smaczna, prosta, sycąca i błyskawiczna w przygotowaniu sałatka. Świetnie sprawdzi się jako przekąska na imprezie, czy sycące śniadanie.
15 min
Dla 6 osób
Łatwy
Składniki:
-400 g kabanosów
-200 g fasolki szparagowej konserwowej (po odsączeniu)
-150 g groszku konserwowego (po odsączeniu)
-150 g zielonych oliwek nadziewanych papryką (po odsączeniu)
-2 niewielkie ogórki gruntowe
-2 czubate łyżki majonezu sałatkowego
-sól i pieprz
Sałatka z kabanosami i zielonymi warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do miski wrzucamy pokrojone w kostkę kabanosy i ogórki . Dodajemy pokrojone w plasterki oliwki i odsączony z zalewy groszek i fasolkę. Całość mieszamy z majonezem, doprawiamy według uznania solą i pieprzem. Chłodzimy przez minimum godzinę w lodówce. Smacznego!
Komentarze