Ryż z jabłkami i cynamonem

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smaki dzieciństwa

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szkl ryżu
    2 jabłka

    ciemny cukier,

    cynamon

    bita śmietana
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Ryż z jabłkami i cynamonem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy w 2 szklankach wody ze szczyptą soli aż wchłonie całą wodę, odstawiamy na ok 15 min pod przykryciem.

    Jabłka przekrawamy na pół, wydrążamy gniazda nasienne i kroimy na cienkie plasterki bez obierania.

    Dno naczynia smarujemy masłem, wykładamy równomiernie ryż i układamy na nim jabłka.

    Posypujemy cukrem i cynamonem. Na jabłkach uk ladamy kilka wiórków masła. Zapiekamy w

    piekarniku przez 30 min w temp 180st

    Podajemy na ciepło z bitą śmietaną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.25 (4 ocen)

Ryż z jabłkami i cynamonem

To może cię zainteresować