Rydze w przecierze z papryką

4.49 (194 ocen)

  • 50 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczne jesienne grzybki w zalewie przecierowej z cebulką i papryką czerwoną. Nie zastąpiony dodatek do wielu potraw, gorąco polecam póki rydze jeszcze w lesie. Przepis mojego autorstwa.

  • 50 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 kg rydzy
    1 kg cebuli
    1 kg papryki czerwonej
    1 szklanka octu
    1 szklanka oleju
    1 szklanka cukru
    15 ziarenek ziela angielskiego
    5 listków laurowych
    3 przeciery małe Pudliszki
    2 łyżki soli
Wystaw ocenę:

4.49 (194 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Przetwory

Rydze w przecierze z papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rydze umyć pod bieżącą wod, gotować z 1 łyżką soli ok. 10 minut.

    Na oleju poddusić cebulę, dodać paprykę pokrojoną w paseczki, sól, liście, cukier, ocet, olej oraz przeciery.

    Ugotowane przecedzone przelane zimną wodą rydze wrzucić do zalewy i smażyć 10 minut.

    Rydze wraz z zalewą przełożyć do czystych słoiczków.

    Pasteryzować 15 minut. Zimne słoiczki wynieść w chłodne miejsce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Rydze

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.42 (185 ocen)

Rydze w przecierze

4.42 (185 ocen)

Rydze w przecierze

Anitka0804 Robię je co roku. 1 godz. 20 min

To może cię zainteresować