Bardzo pyszne i szybkie danie z grzybami w roli głównej tym razem zrobiłam z moimi ulubionymi rydzami, danie jest treściwe i bardzo syte. Polecam puki sezon na rydze w pełni.
35 min
Dla 2 osób
Łatwy
Składniki:
400 g rydzy świeżych
duży kubek śmietany 18%
200 g makaronu muszelki
pieprz i sól
4 łyżki masła
Rydze z makaronem w sosie kremowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rydze dobrze oczyścić i umyć pod wodą, pokroić na mniejsze kawałki i przełożyć na patelnię podsmażyć na maśle. Makaron ugotować w osolonej wodzie, przecedzić.
2.Do podsmażonych rydzy dodać śmietanę i mieszać na małym ogniu aż zrobi się kremowy sos, dodać makaron, przyprawić do smaku solą oraz pieprzem. Podawać gorące.
Komentarze