Rydze z makaronem w sosie kremowym

2 (1 ocen)

  • 35 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Bardzo pyszne i szybkie danie z grzybami w roli głównej tym razem zrobiłam z moimi ulubionymi rydzami, danie jest treściwe i bardzo syte. Polecam puki sezon na rydze w pełni.

  • 35 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 g rydzy świeżych
    duży kubek śmietany 18%
    200 g makaronu muszelki
    pieprz i sól
    4 łyżki masła
Wystaw ocenę:

2 (1 ocen)

Rydze z makaronem w sosie kremowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rydze dobrze oczyścić i umyć pod wodą, pokroić na mniejsze kawałki i przełożyć na patelnię podsmażyć na maśle. Makaron ugotować w osolonej wodzie, przecedzić.
  • 2. Do podsmażonych rydzy dodać śmietanę i mieszać na małym ogniu aż zrobi się kremowy sos, dodać makaron, przyprawić do smaku solą oraz pieprzem. Podawać gorące.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Rydze

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować