Rydze w przecierze

  • wyświetlono: 3164 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Robię je co roku.

Anitka0804
  • 80min

Składniki

2 kg rydzy
1 kg cebuli
1 szklanka octu
1 szklanka oleju
1 szklanka cukru
15 ziarenek ziela angielskiego
4 liście laurowe
2 przeciery małe pudliszki
2 łyżki soli ( 1 do gotowania a druga do smażenia )

Sposób przygotowania przepisu:

Rydze w przecierze

  • 1. Rydze umyć pod bieżącą wodą.Gotować z 1 łyżką soli około 30 minut.Na oleju poddusić cebulę na szklisty kolor, dodać sól, liść, ziele, przecier, cukier, ocet, olej. Ugotowane, przecedzone przelane zimną wodą rydze smażyć 15 minut. Pasteryzować 10-15 minut.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilsezonowe_przysmakiszkola_babcigrzybyRydzeprzyprawypzecierrydze w przecierzedar natury

Komentarze

Podobne przepisy

Rydze

Dodane przez: JulkaTomeczek

Rydze w occie

Zamknięcie darów jesieni w słoiczku....

Podgrzybki z cebulką w marynacie z przecierem pomidorowym

Dodane przez: Jola1977-1977

Podgrzybki z cebulką w marynacie z przecierem...

Grzyby w takiej marynacie można...

image-28alxny

Dodane przez: marzenka82

Sałatka z ogórków w przecierze pomidorowym

Przepis dostałam od mojej mamy,...

Dodane przez: Izabela

papryka w przecierze

jest smaczna

przecier ogórkowy

Dodane przez: Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty

Przecier ogórkowy

To doskonały i szybki sposób na...

.

Dodane przez: Anitka0804

Marynowane rydze

Pyszne rydze w zalewie octowej...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE