Rydze w przecierze

4.42 (185 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Robię je co roku.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 2 kg rydzy
    1 kg cebuli
    1 szklanka octu
    1 szklanka oleju
    1 szklanka cukru
    15 ziarenek ziela angielskiego
    4 liście laurowe
    2 przeciery małe pudliszki
    2 łyżki soli ( 1 do gotowania a druga do smażenia )
Wystaw ocenę:

4.42 (185 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Rydze w przecierze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rydze umyć pod bieżącą wodą.Gotować z 1 łyżką soli około 30 minut.Na oleju poddusić cebulę na szklisty kolor, dodać sól, liść, ziele, przecier, cukier, ocet, olej. Ugotowane, przecedzone przelane zimną wodą rydze smażyć 15 minut. Pasteryzować 10-15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Przyprawy Rydze

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.44 (205 ocen)

Grzyby w przecierze pomidorowym

To może cię zainteresować