Rydze w przecierze

  • wyświetlono: 4794 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Robię je co roku.

Anitka0804
  • 80min

Składniki

2 kg rydzy
1 kg cebuli
1 szklanka octu
1 szklanka oleju
1 szklanka cukru
15 ziarenek ziela angielskiego
4 liście laurowe
2 przeciery małe pudliszki
2 łyżki soli ( 1 do gotowania a druga do smażenia )

Sposób przygotowania przepisu:

Rydze w przecierze

  • 1. Rydze umyć pod bieżącą wodą.Gotować z 1 łyżką soli około 30 minut.Na oleju poddusić cebulę na szklisty kolor, dodać sól, liść, ziele, przecier, cukier, ocet, olej. Ugotowane, przecedzone przelane zimną wodą rydze smażyć 15 minut. Pasteryzować 10-15 minut.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilsezonowe_przysmakiszkola_babcigrzybyRydzeprzyprawypzecierrydze w przecierzedar natury

Komentarze

Podobne przepisy

image-0k3ddnk

Dodane przez: adela7

Pomidory w przecierze pomidorowym

Pomidory lepsze niż kupne ...

marynowane rydze

Dodane przez: paolineczka

Marynowane rydze

Rydze to szlachetne grzyby, najlepiej...

Podgrzybki z cebulką w marynacie z przecierem pomidorowym

Dodane przez: Jola1977-1977

Podgrzybki z cebulką w marynacie z przecierem...

Grzyby w takiej marynacie można...

image-28alxny

Dodane przez: marzenka82

Sałatka z ogórków w przecierze pomidorowym

Przepis dostałam od mojej mamy,...

Dodane przez: Izabela

papryka w przecierze

jest smaczna

grzybki

Dodane przez: marysiaz

Marynowane rydze

Rudy rudy rudy rudy rydz, mam na...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE