Rozgrzewająca zupa paprykowo - pomidorowa

5 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób

Bardzo smaczna i rozgrzewająca zupa, która nadaje się rewelacyjnie na jesienny wieczór lub obiad. Robi się ją bardzo szybko, a podana z makaronem jest sycącym posiłkiem.

  • 30 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 2 żółte papryki
    1 czerwona papryka
    5 cm pora
    1/ 4 średniego selera
    1 średnia marchewka
    1 l bulionu warzywnego
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    2 liście laurowe
    3 ziarenka ziela angielskiego
    odrobina chilli
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Rozgrzewająca zupa paprykowo - pomidorowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Rozgrzewająca zupa paprykowo - pomidorowa 1. 1. Z umytych papryk usuwam gniazda nasienne i kroję na mniejsze kawałki. Pozostałe warzywa również kroję w większą kostkę.
    2. Pokrojone warzywa wkładam do garnka i zalewam bulionem, dodaję ziele angielskie i liście laurowe. Gotuję około 15minut na średnim ogniu aż warzywa będą miękkie.
    3. Do zupy dodaję koncentrat pomidorowy i pozostałe przyprawy a następnie wszystko blenduję na jednolity krem.
    4. Podaję z makaronem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Dieta cukrzycowa Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować