Rosół z mieszanych mięs z dodatkiem papryczki chili

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczny domowy rosół z mieszanych mięs kury, kaczki i indyka z dużą zawartością warzyw, główną rolę odgrywa papryczka chili ona nadaje rosołowi wyjątkowego ostrego smaku i zapachu. Idealny na przeziębienia, świetnie nas rozgrzeje, polecam.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 skrzydełka z indyka
    skrzydełko z kaczki
    skrzydełko z kurczaka
    papryczka chili
    2 marchewki
    pietruszka korzeń
    1/2 cebuli
    1/2 selera
    liść laurowy
    2 ziela angielskie
    łyżeczka soli

    dowolny makaron
    posiekana natka pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Rosół z mieszanych mięs z dodatkiem papryczki chili - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy, oczyszczamy i zalewamy zimną wodą ok 4 liter, do rosołu dodajemy obrane i pokrojone warzywa, papryczkę kroimy w plasterki i dodajemy do zupy wraz z nasionami, cebulę przypiekamy na gazie na czarno i dodajemy do wywaru. Dodajemy liścia oraz ziele angielskie. Całość gotujemy na bardzo malutkim ogniu ma tylko ,,pyrkać,,
  • 2. Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, zalewamy gorącym rosołem, podajemy z posiekaną natką pietruszki oraz papryczką chili.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chili Makaron Mięso Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować