Rosół z papryczką chili

4.49 (173 ocen)

Wspaniały aromatyczny rosół z lekko pikantną nutą

Składniki:

  • • 1 udko lub kilka skrzydełek
    • 2 marchewki średnie
    • 1 pietruszka
    • kawałek selera
    • kawałek pora
    • 1 cebulę
    • 1 duży ząbek czosnku
    • kawałek papryczki chili
    • pęczek liści lubczyku
    • pęczek pietruszki
    • sól
    • pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (173 ocen)

Zobacz również:

Zupy Rosół

Rosół z papryczką chili - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Mięso zalać ok 3 l wody.Dodać marchew,pietruszkę seler,czosnek i papryczkę chili zagotować.Ściągnąć szumowinę zmniejszyć ogień dodać sól pieprz,opaloną cebulkę i zwinięty nicią pęczek lubczyku
    Gotować wszystko na bardzo wolnym ogniu,aż mięso zmięknie
    Rosół podawać z makaronem lub ryżem Posypać posiekaną pietruszką
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chili

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować