Rosół z trzech mięs

0 (0 ocen)

  • 3 godz.
  • Dla 8 osób
  • Średni

Tradycyjny,domowy smak!

  • 3 godz.
  • Dla 8 osób
  • Średni

Składniki:

  • Składniki:

    1 duża ćwiartka z kurczaka- około 40 dg

    1 duże skrzydło z indyka- 40 dg

    60 dg szpondru

    1 duża cebula

    4 marchewki

    2 średnie pietruszki

    Ćwiartka selera

    Biała część pora

    4 suszone grzybki

    2 ząbki czosnku

    Kilka liści selera

    2 liście laurowe

    6 ziarenek ziela angielskiego

    5 ziarenek pieprzu

    1 łyżeczka soli

    Szczypta kurkumy

    1 łyżka suszonej włoszczyzny

    Dwie garście posiekanej natki pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Rosół

Rosół z trzech mięs - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso przepłukuję, przekładam do garnka i zalewam 1 litrem wody, szybko gotuję. Kiedy woda się zagotuję, odlewam ją. Mięso zalewam 3 litrami wody, ustawiam na małym gazie i gotuję godzinę. często usuwając z wierzchu tworzące się szumowiny. Cebulę i czosnek obieram, cebulę kroję na połówki przypiekam oba warzywa na suchej patelni około 7 minut. Wkładam do rosołu i gotuję 20 minut. W międzyczasie szykuję włoszczyznę, myję i obieram warzywa, kroję je na mniejsze kawałki, dorzucam do zupy, dodaję też wszystkie przyprawy oraz suszone grzybki. Rosół gotuję do miękkości warzyw - około 1,5 godziny.

    Z rosołu wyjmuję marchewkę, siekam drobno, wykładam na talerz z rosołem, zupę podaję z dużą ilością natki pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować