Roladki z polędwicy z makaronem i botwinką

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Letni obiad z delikatną polędwicą wieprzową w postaci roladek.Do nadzienie użyłam bardzo fajnego makaronu mini kokardki oraz łodyżek botwiny. Roladki zawinięte są z liście. Całość fajnie się łączy. Roladki są delikatne i na pewno będą smakować.

  • 60 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 polędwica wieprzowa
    1 pęczek botwiny
    1 kulka mozzarelli
    100 g makaronu
    sól, pieprz
    przyprawa do kurczaka
    olej rzepakowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Roladki z polędwicy z makaronem i botwinką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwicę kroję na plastry 2,5 cm grube. Rozbijam delikatnie przez folię tłuczkiem albo ręką. Posypuje solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka. Z liści botwiny odrywam grubą łodyżkę która przechodzi przez środek liścia. Łodyżki kroję na małe kawałki i przesmażam na oleju aż zmiękną. Doprawiam solą, pieprzem. Mozzarelle kroję na małe kawałki. Makaron gotuję aldente w osolonej wodzie i odcedzam. Na rozbitej polędwicy układam ser mozzarella, dodaję przesmażone łodyżki botwiny, i makaron. Zwijam mięso w roladę ciasno. Obkładam liściem botwiny i spinam wykałaczką. Roladki smażę około 10 minut na oleju na wolnym ogniu. Obracam z każdej strony. Jest to delikatne mięso i nie wymaga długiego smażenia. Podczas smażenia wyjmuję wykałaczki z roladek żeby nie przeszkadzały kiedy je obracam na patelni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować