Zraziki z polędwiczki wieprzowej

4.5 (158 ocen)

Pyszne mini zrazy z polędwicy. Coś innego na rodzinny obiad.

Składniki:


  • 1 polędwica wieprzowa
    1 ogórek kiszony
    pół marchewki ugotowanej
    ćwiartka papryki czerwonej
    2 grube plastry boczku
    mąka do obtaczania
    sól i pieprz
    przyprawa do mięs
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Zraziki z polędwiczki wieprzowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwiczkę pokroić w plastry.Rozbić tłuczkiem do mięs.
    Przyprawić. Na każdy plaster układać po cienkim pasku ogórka,marchewki,papryki i boczku. Zawinąć w rulon. Zraziki obtaczać w mące.
    Na patelni rozgrzać olej i układać zraziki łączeniem do dołu na patelni i smażyć z obu stron na złoto. Wlać 1 szklankę wody i dusić około 30 minut. Powstały sos doprawić w razie potrzeby solą i pieprzem.

Porady

Można spiąć wykałaczką,ale dzięki mące powinny się trzymać. Mi się rozwalił tylko jeden :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować