Rolada z młodej kapusty z pastą łososiową

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Rolada powstała zwyczajnie z braku szpinaku ;P

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • Ciasto ;
    200 g liści z młodej kapusty (te zewnętrzne, zielone)

    2 ząbki czosnku

    pół szkl mleka

    pieprz ziołowy

    sól

    4 jajka

    150 g mąki pszennej

    szczypta proszku do pieczenia



    Nadzienie;

    250 g serka kremowego lub zmielonego twarogu

    łosoś podwędzany 100 g

    2 łyżeczki tartego chrzanu

    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Roladki

Rolada z młodej kapusty z pastą łososiową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę kroimy na mniejsze kawałki, przesmażamy chwilę z czosnkiem, wkładamy do głębokiego naczynia , dodajemy mleko i żóltka oraz sól i cukier.

    Blendujemy na jednolitą puszystą masę. Dodajemy mąkę i szczyptę proszku do pieczenia i na koniec pianę z białek.



    Formę o wymiarach 20 x 30 cm Wykładamy papierem do pieczenia. Masę szpinakową wykładamy do formy i delikatnie równomiernie rozsmarowujemy po całej powierzchni dna.

    Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni c i pieczemy przez ok. 20 minut.

    Od razu po upieczeniu zawijamy roladę razem z papierem i w takiej postaci studzimy.

    Serek mieszamy z rozdrobnionym łososiem (można ułożyć całe plastry nie rozdrabniając) chrzanem, dodajemy sól i pieprz do smaku i smarujemy na wewnętrznej stronie rolady. Wzdłuż jednego boku układamy plasterki łososia i zawijamy roladkę. Owijamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki.

    Schłodzoną roladę kroimy na plasterki i układamy na półmisku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować