Świąteczne roladki

3.2 (45 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 30 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Poszukujesz sprawdzonego przepisu na smakowite danie obiadowe, proste w przygotowaniu, oto przepis dla Ciebie. Roladki ze schabu z pieczarkami, pasujące niemal z każdym dodatkiem, a ich smak rozpływa się w ustach.

  • 30 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 kg schabu
    • 1 cebula
    • 250 g pieczarek
    • 15 g oliwy z oliwek
    • 1 łyżeczka tymianku
    • 100 g sera żółtego w plastrach
    • Bułka tarta do panierki
    • 2 jajka
    • Olej do smażenia
    • Sól
    • Pieprz
Wystaw ocenę:

3.2 (45 ocen)

Zobacz również:

Roladki

Świąteczne roladki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • roladki 1. 1. Mięso kroję w plastry, rozbijam, doprawiam pieprzem oraz solą.
    2. Cebulę obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanej oliwie. Do cebuli dodaję drobno pokrojone pieczarki, smażę 5 minut, doprawiam pieprzem, tymiankiem oraz solą.
    3. Na każdym kawałku mięsa, układam ser żółty, smaruję farszem grzybowym.
  • roladki 2. 4. Mięso zwijam w roladki, panieruję w bułce tartej, roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.
    5. Roladki smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.
  • roladki 3. 6. Gotowe, podaję z ziemniakami i surówką.
    7. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować