Błyskawiczne babeczki z pastą łososiową

4.49 (199 ocen)

  • 10 min

Kruche babeczki z pastą łososiową i serem pleśniowym to łatwa,bardzo szybka do przygotowania przekąska. To mój przepis na efektowne przystawki, które cieszą oko i podniebienie. Gotowe w 10 minut.

  • 10 min

Składniki:

  • 10-12 gotowych kruchych babeczek (np. Dan Cake do nadzień słonych i pikantnych) lub upieczonych wcześniej domowym sposobem

    pasta łososiowa:
    100-150 g łososia wędzonego- plastry
    4 łyżki serka twarogowego śmietankowego lub mascarpone
    0,5 pęczka koperku
    0,5 łyżeczki zielonego mielonego pieprzu

    dodatki:

    30 g sera pleśniowego ( blue-z niebieską pleśnią)
    30 sztuk kaparów z zalewy
    1 ogórek świeży
    płatki suszonej papryki (zielonej i czerwonej)
    2 listki sałaty masłowej lub strzępiastej



Wystaw ocenę:

4.49 (199 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Błyskawiczne babeczki z pastą łososiową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do blendera wrzucić wszystkie składniki pasty łososiowej,zmiksować.
  • 2. Umyty ogórek obrać. Obieraczką ściąć kilka plastrów( wzdłuż- od góry w dół). Plasterki ogórka zwinąć w ślimaczki.
  • 3. Babeczki wypełnić pastą łososiową,udekorować kawałkiem sera pleśniowego,kaparami,płatkami papryki i ogórkiem,oprószyć zielonym pieprzem. Przystawki serwować na talerzu udekorowanym sałatą.

Porady

Do pasty łososiowej można dodać majonez (zamiast serka twarogowego). Zamiast kaparów można użyć oliwek, groszku,itp. Płatki suszonej papryki można zastąpić papryką marynowaną.P.S. Moi znajomi twierdzą,że mogłabym przygotowywać przyjęcia na większą skalę;-)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować