Rolada serowa z nadzieniem pieczarkowym

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Mam dla Was baaaardzo prosty przepis na pyszną roladę serową z nadzieniem pieczarkowym. Rolada ta smakuje zarówno na zimno jak i na ciepło i idealnie prezentuje się na imprezowym stole. Spróbujcie koniecznie

  • 35 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • – 4 jajka
    – 200g twardego sera żółtego (u mnie gouda)
    – 500g pieczarek
    – 1 cebula
    – 2 łyżki masła klarowanego lub innego tłuszczu
    – zioła i przyprawy wg smaku (u mnie kurkuma, sól, pieprz, papryka słodka wędzona, granulowany czosnek)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Przystawki Przekąski

Rolada serowa z nadzieniem pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na maśle klarowanym. Dodać pieczarki pokrojone w drobną kostkę i smażyć przez około 7 minut. Doprawić wg smaku i wystudzić.
    Jajka rozbełtać z przyprawami. Ser zetrzeć na tarce na drobnych oczkach, dodać do rozbełtanych jajek i wszystko dokładnie wymieszać. Masę serową przelać na blachę wyścieloną papierem do pieczenia i posmarowaną ulubionym tłuszczem, wyrównać. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 15-20 minut.
    Upieczony placek serowy przykryć arkuszem papieru do pieczenia, odwrócić i odkleić papier ze spodu. Na jeszcze ciepły placek wyłożyć pieczarki, wyrównać i zawinąć roladę. Roladę zawinąć w papier do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez kolejne 12-15 minut. Gotową roladę delikatnie wystudzić i pokroić w około 1,5cm kawałki. Podawać z ulubionymi sosami.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować