Rolada serowa

4.5 (174 ocen)

  • 60 min

Rolada serowa jako element zimnej płyty jest świetną przekąską, ponadto może być również idealnym uzupełnieniem deski serów.

  • 60 min

Składniki:

  • 400 gr sera żółtego
    250 gr pieczarek
    200 gr szynki
    100 gr serka topionego (smakowego np. paprykowego)
    natka pietruszki
    łyżka masła
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Rolada Przystawki Przekąski

Rolada serowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki kroimy w kosteczkę i podsmażamy na maśle.
    Ugotowane na twardo jajka oraz szynkę również kroimy w kosteczkę.
    Przekładamy wszystko do misy, dodajemy serek topiony, natkę pietruszki i doprawiamy solą i pierzem. Odstawiamy.
    Ser żółty wkładamy do woreczka i zawiązujemy, wkładamy do wrzątku ( możemy na małym ogniu utrzymywać temperaturę wrzątku).
    Miękki ser wykładamy na stolnicę na papier do pieczenia i rozwałkujemy na ok 4mm grubości i kształt prostokąta.
    Nakładamy farsz i zawijamy przy pomocy papieru do pieczenia w roladę. Przechowujemy w lodówce.

Porady

Ser który będziemy używać musi być w jednym kawałku ponieważ trudno przy wałkowaniu połączyć obie części w jedność.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Farsz Pieczarki Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować