Rolada serowa z kurczakiem i pieczarkami

3.81 (628 ocen)

  • 1 godz. 5 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Cudowny sposób na podanie mięsa z kurczaka z dodatkiem sera i pieczarek. Smakuje wysmienicie.

  • 1 godz. 5 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 filety podwójne z kurczaka
    1 cebula
    30 dag pieczarek
    30 dag startego sera zółtego
    3 jaja
    1/2 szkl.majonezu
    sól
    pieprz
    olej
Wystaw ocenę:

3.81 (628 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne

Rolada serowa z kurczakiem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser żółty wymieszać z majonezem, i jajkami, doprawić solą i pieprzem.
  • 2. Wyłożyć na blaszkę /25x40cm / wyłożoną papierem do pieczenia. Wyrównać.
  • 3. Piec 20 min. w 180 stopniach.
  • 4. Fileta poprzecinać wzdłuż, rozbić na cieńsze płaty. Oprószyć solą i pieprzem.
  • 5. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Podsmażyć na rozgrzanym oleju.
  • 6. Pieczarki umyć, pokroić w półplasterki. Przełożyć do cebuli, poddusić.
  • 7. Upieczoną roladę serową wystudzić.
  • 8. Na roladę wyłożyć mięso, tak aby przykryć cały placek serowy.
  • 9. Na mięso ułożyć podsmażone pieczarki.
  • 10. Dekikatnie ale dokładnie zwinąć roladę, wzdłuż dłuższego brzegu.
  • 11. Gotową roladę włożyć nablaszkęi piec 25 min w 180 stopniach. Wystudzić.

Porady

Najlepiej pokroić wystudzoną roladę i pokrojoną odgrzewać w piekarniku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować