ROLADA SEROWA

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 10 osób
  • Średni

ROLADĘ SEROWĄ MOŻEMY SERWOWAĆ NA RÓŻNE OKAZJE JEST SMACZNA ZARÓWNO NA CIEPŁO JAK I NA ZIMNO FASZEROWANA Z PIECZARKAMI I INDYKIEM SMAKUJE WYŚMIENICIE :))

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • 35-40 DAG ŻÓŁTEGO SERA -U MNIE EDAMSKI
    -5 JAJEK
    -2-3 ŁYŻKI MAJONEZU
    -3 WĄSKIE PLASTRY MIĘSA Z INDYKA
    -500 GR PIECZAREK
    -1 PAPRYKA CZERWONA
    -1 CEBULA
    PRZYPRAWY; OLEJ,SÓL,PIEPRZ,MAJERANEK,DO SMAKU, SŁODKA PAPRYKA
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Przekąski

Rolada serowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ROLADA SEROWA 1. -JAJKA I MAJONEZ MIKSUJEMY DO POŁĄCZENIA SKŁADNIKÓW,NASTĘPNIE DODAJEMY SER I LEKKO MIESZAMY MOŻEMY DOPRAWIĆ LEKKO ,PIEPRZEM I ODROBINĄ SOLI SER JUŻ JEST SŁONAWY
    WYLEWAMY NA BLASZKĘ WYŁOŻONA PAPIEREM DO PIECZENIA U MNIE ORYGINALNA BLASZKA Z PIEKARNIKA O WYM 37 X 32 TE.180 ST.OK 15-20 MIN
  • ROLADA SEROWA 2. -PIECZARKI RAZEM Z CEBULĄ PIECZEMY NA OLIWIE ,DODAJEMY PRZYPRAWY ,NASTĘPNIE ODKŁADAMY DO PRZESTYGNIĘCIA
    -MIĘSO KROIMY NA TRZY CIENKIE PLASTRY LEKKO ROZBIJAMY ABY NIE BYŁO ZBYT GRUBE I PRZYPRAWIAMY POSYPUJĄC PAPRYKĄ,
  • ROLADA SEROWA 3. NA JESZCZE LEKKO CIEPŁĄ ROLADĘ NAKŁADAMY PIECZARKI ,MIĘSO I POKROJONĄ CZERWONĄ PAPRYKĘ ZOSTAWIAJĄC NA BOKACH PO 2 CM WOLNEGO MIEJSCA ABY PODCZAS ZWIJANIA ROLADY NIE WYPADAŁ FARSZ.NASTĘPNIE ROLADĘ ZWIJAMY.WKŁADAMY DO PIEKARNIKA I PIECZEMY OK 30-40 MIN. TAK ABY MIĘSO SIĘ PRZEPIEKŁO

Porady

POD KONIEC PIECZENIA MOŻEMY ROLADĘ PRZYKRYĆ FOLIĄ ABY SIĘ NAM ZBYT MOCNO NIE SPIEKŁA

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Pieczarki Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować