Rolada grzybowa

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Przepis przysłała T. Gorzałczyńska

  • Łatwy

Składniki:

  • - świeże grzyby: 0.5 kilograma
    - cebula (średnia): 1 sztuka
    - wafel suchy (kwadratowy): 1 sztuka
    - olej (lub smalec): 1 łyżka
    - Jajko: 1 sztuka
    - bułka tarta: 0.5 szklanki
    - ziemniaki: 5 sztuk
    - sól (do smaku wg. uznania): 2 szczypty
    - pieprz (do smaku wg. uznania): 2 szczypty
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Rolada grzybowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby obgotowujemy, odcedzamy, drobno kroimy. Cebulę kroimy w kostkę, szklimy na tłuszczu, dodajemy grzyby, doprawiamy solą i pieprzem, chwilę smażymy.
  • 2. Ziemniaki obieramy, gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy, ugniatamy tłuczkiem. Gorące wykładamy na wafel, a na nie farsz z grzybów. Zwijamy i wstawiamy na 2 godziny do lodówki.
  • 3. Roladę kroimy w plastry, panierujemy w jajku i bułce i smażymy na oleju lub smalcu. Podajemy na gorąco.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Grzyby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.49 (144 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Rolada grzybowa

To może cię zainteresować