Rolada drobiowa z omletem jajecznym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na papierze do pieczenia ułożyć plastry szynki, tak aby nachodziły na siebie, tworząc prostokąt. Sznycle z indyka rozbić tłuczkiem. Rozłożyć na szynce tak, aby nachodziły na siebie, tworząc podobny kształt. Całość przyprawić mieloną słodką i ostrą papryką, oraz solą i pieprzem.
2.Usmażyć omlet: jajka roztrzepać ze śmietanką, serem, kurkumą, solą, pieprzem i posiekanym koperkiem. Na patelni rozgrzać olej. Paprykę pozbawić gniazd nasiennych, pokroić w niewielką kostkę i podsmażyć do miękkości. Dodać roztrzepane jajka. Smażyć, aż masa się zetnie, wystudzić i rozłożyć na sznyclach.
3.Przy pomocy papieru całość zwinąć w roladę, podwijając końce. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st.na 40 minut. Na 10 minut przed końcem pieczenia rozciąć papier i zapiec, aż szynka zrumieni się. Roladę podawać pokrojoną w plastry z ulubionymi dodatkami.
Komentarze