Rolada mięsna z omletem

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Szukasz sposobu na zaskoczenie Gości, ich kubków smakowych? Bez obaw, mam sprawdzony przepis idealny na każdą okazję. Soczysta, miękka rolada z mięsa mielonego z omletem, którą można podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno, a pyszny smak wypełni usta poczęstowanych.

  • 60 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na omlet:
    • 5 całych jajek
    • 1 papryka czerwona
    • Puszka groszku konserwowego
    • Sól
    • Pieprz
    Składniki na masę mięsną:
    • 1 kg mięsa mielonego wieprzowego
    • 1 cebula
    • Jajko
    • 1 łyżka majeranku
    • 1 łyżeczka papryki ostrej
    • 1 łyżka soli
    • 2 łyżki bułki tartej
    • 2 łyżki śmietany 12%
    Składniki dodatkowe:
    • 2 łyżki ketchupu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania mięsne

Rolada mięsna z omletem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • omelt 1. Najpierw przygotowuje omlet, jajka wbijam do miski, roztrzepuje trzepaczką, dodaję odlany z zalewy groszek oraz obraną z nasion, drobno pokrojoną paprykę, Doprawiam pieprzem oraz solą i wylewam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia 35cm x 25 cm. Piekę w rozgrzanym piekarniku 10 minut w 180°C. Po upieczeniu kroję wzdłuż na połowę.
  • warstwy 2. Mięso mielone przekładam do miski, dodaję obraną, drobno pokrojoną cebulę, wbijam jajko, wsypuję majeranek, paprykę ostrą, sól, bulkę tartą i wlewam śmietanę, Wyrabiam masę mięsną, 1/3 części mięsa układam na dnie formy typu keksówka, następnie układam połowę omleta, ponownie mięso, omlet i wierzch przykrywam mięsem.
  • ketchup 3. Na koniec smaruję ketchupem i piekę 50 minut w rozgrzanym piekarniku 180°C.
  • danie 4. Po upieczeniu kroję w plastry i podaję.
    Gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone Groszek konserwowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować