Rolada drobiowa z pietruszką i omletem

4.5 (141 ocen)

  • 45 min

Zdrowa, delikatna rolada drobiowa z dodatkiem pietruszki i jajek w postaci omletu. Super dodatek domowej wędliny do chleba na śniadanie lub kolację oraz na kanapki do pracy. Pieczona w niskiej temp. powoli jest wilgotna.

  • 45 min

Składniki:

  • Składniki:
    1 kurczak (u mnie 1,7 kg)
    1 łyżka posiekanej pietruszki
    2 duże jajka
    1 łyżeczka masła
    1 łyżeczka oleju
    Świeżo zmielony pieprz, sól do smaku
    Papier do pieczenia
Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki

Rolada drobiowa z pietruszką i omletem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie: kurczaka opłukać, osuszyć, zdjąć skórę. Mięso oddzielić od kości, przepuścić przez maszynkę. Jajka posolić, ubić, usmażyć omlet na maśle, przestudzić, pokroić w kostkę. Do mięsa dodać przyprawy, wymieszać mięso. Następnie dodać pietruszkę, kostki omleta, ponownie wymieszać. Skórkę rozłożyć, na nim ułożyć mięso, uformować roladę, szczelnie zawinąć w płat skóry. Papier do pieczenia posmarować olejem, ułożyć roladę, zawinąć w papier. Włożyć do podłużnej formy, podlać niewielką ilością wody. Piekarnik podgrzać, piec roladę około 30 minut w temp. 180 stopni, następnie zmniejszyć temp. do 140 stopni i piec do miękkości mięsa.

Porady

1. Przed końcem pieczenia papier można delikatnie uchylić, by zrumienić delikatnie skórkę.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Mięso Pietruszka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować