REKLAMA

Indycze golonki na kiszonej kapuście

wyświetlono: 128 | dodany do książki kucharskiej: 0 | polecenia: 0

Dziś mam dla Was pyszną propozycję na obiad. Są to indycze golonki pieczone na kiszonej kapuście. Jest to zdrowsza wersja od golonki wieprzowej, choć taką też uwielbiam.

opublikowany: 01.04.2022
Udostępnij Pinterest
  • dla 4 osób
  • 15 min

Składniki:

  • 4 indycze golonki
    1 kg kiszonej kapusty
    1 cebula
    do natarcia golonek:
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    1 łyżeczka soli
    1/2 łyżeczka granulowanego czosnku
    1/4 łyżeczki czarnego pieprzu
    do kapusty do smaku:
    pieprz
    cukier
    papryka ostra
Ocena:

(średnia 5 z 2 głosów)

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Jak zrobić Indycze golonki na kiszonej kapuście?
Sposób przygotowania:

  • 1. Golonki umyć, przyprawy wymieszać i natrzeć nimi golonki. Umieścić je w naczyniu, zakryć i schować do lodówki na noc. Kapustę posiekać, cebulę pokroić w kostkę i wymieszać wszystko z przyprawami do smaku. Na dnie naczynia do zapiekania ułożyć kapustę, na nią położyć golonki. Naczynie wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 90 minut. Gotowe podawać na gorąco z tym, co lubimy, u mnie było tylko domowe pieczywo.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Podobne przepisy

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE