rolada drobiowa

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

bardzo smaczna i przede wszystkim bez konserwantów rolada na kanapki ,

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • kurczak około 2 kg.
    łopatka 300 gram
    czosnek 1 -2 ząbki
    sól 2 łyżeczki
    koperek świeży 1/2 pęczka
    papryka słodka mielona
    żelatyna 2 łyżeczki
    pieprz mielony czarny

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Przystawki Wędliny

Rolada drobiowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. łopatkę zmielić ,z kurczaka zdjąć skórę ,posypać papryką , mięso obrać z kości,pokroić w drobną kostkę ,dodać mielone, posiekany ząbek czosnku, sól ,pieprz, koperek drobno pokrojony, żelatynę ,wyrobić. Masę przełożyć na skórę i zwiną w rulon, następnie owinąć szczelnie folią al. i osznurować , wstawić na 5 godz. do lodówki,po tym czasie roladę włożyć do brytfanki zalać wodą i gotować na bardzo małym ogniu 1,5 godz.,wyjąć ostudzić i wstawić na 10 godz. do lodówki.i dopiero wtedy odwinąć z folii.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Łopatka Wędlina

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować