PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Risotto z cukinią i jabłkiemhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0008/76/risotto-z-cukinia-i-jablkiem.jpeg25601920http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/risotto-z-piersia-kurczaka-cukinia-i-jablkiem
1 pierś z kurczaka ( 400 g )
1 duża cebula
3 ząbki czosnku
3 łyżki oleju
3 szkl bulionu
1 cukinia ( 300 g )
100 g ryżu
2 jabłka
sól do smaku
pieprz do smaku
zioła prowansalskie do smaku
słodka papryka do smaku
Sposób przygotowania przepisu:
Risotto z cukinią i jabłkiem
1.
Mięso myjemy i osuszamy na papierowym ręczniku, kroimy w sporą kostkę. Cebulę i czosnek obieramy i kroimy na kosteczkę. Na patelnie wlewamy olej, wkładamy pokrojone warzywa i mięso, smażymy razem przez 5 minut. Wlewamy bulion i wsypujemy ryż, gotujemy na małym ogniu.
Cukinię myjemy i kroimy w półplastry. Jabłka myjemy i kroimy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Pokrojoną cukinie i jabłka dokładamy do risotta, gotujemy.
Na samym końcu doprawiamy do smaku i posypujemy pokrojoną natką pietruszki.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze